Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Pittige Paprika ReceptPaprika gevuld met pittige bruine bonen

Koken is altijd een variatie op. Nú, dit is een variatie op Chili Con Carne.
Nu is de Chili Con Carne zoals wij die in Europa kennen al geen echte ‘Chili’ meer, het oorspronkelijke recept komt uit Mexico en de Zuidelijke staten van Noord Amerika. En in de ‘Chili’ daar zit géén boon. Wat is een ‘Chili‘ zonder bonen? Hete chilipepers, uien en gestoofd rundvlees vormen de basis van de echte Chili Con Carne. ‘Redbeans’ kent men er overigens wel, maar dat is dan ook weer net niet de bruine boon in ons gerecht.
Dit recept, ‘Paprika gevuld met pittige bruine bonen’, wijkt dus nogal al af van de Chili Con Carne’, behalve …. wat de pittigheid betreft!

De ingrediënten:
Voor twee personen
2 grote Paprika’s
500 gram bruine bonen
250 gram gepeperde salami
4 grote tomaten
4 kleine uien
1 teentje knoflook
1 kleine zeer fijn gesneden rode peper
olijfolie
3 afgestreken theelepels chilipoeder (2gram)
2 theelepels oregano
2 maggiblokjes
100 gram chorizo
enkele druppels tabasco
zout en peper


door: Henri Bouillon

"FOND Fond is een term voor aromatische bouillons van groente, vlees, gevogelte, wild, vis en van alle ingredienten die in water gaar gemaakt kunnen worden. Deze ingredienten koken in water met kruiden en of wijn. Fond is het basisbestanddeel, 'fond' is het Franse woord voor 'bodem' of ook 'de essentie', voor soepen en sauzen. Kortom bouillons horen erbij."
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Snij de stelen van de paprika’s naar binnen toe weg. Probeer de stelen heel te houden. Snij de zaadjes en zaadlijsten eruit. Paprika’s wassen. Leg ze daarna in water wat net gekookt heeft.
Verhit olie in een braadpan. Snipper de uien en bak ze langzaam, de snippers uien met een houten spatel omroeren. Voeg blokjes salami toe, hierbij opnieuw de inhoud met de spatel roeren. Daarna volgen de fijngesneden rode peper en knoflook teentje. Opnieuw de inhoud van de braadpan omzetten met de spatel. Daarna de oregano toevoegen. Was en snij daarna de tomaten fijn. Tezamen met de uitgelekte bonen en de fijngemaakte maggiblokjes gaat het geheel bij de al pittige inhoud van de braadpan. Snij de chorizo fijn en voeg deze ook toe. Breng binnen een kwartier het geheel op temperatuur. Zorg ervoor dat de pan niet aankoekt, anders wat water erbij. Proef de paprikavulling eerst vóór en breng het zonodig op smaak met zout, peper en tabasco. Is het te pittig, voeg dan bruine suiker toe.
Het vullen van de Paprika’s: Zet eerst de handwarme paprika in een grote kom voordat je het gaat vullen. In de oven houd je de paprika’s natuurlijk op temperatuur. Maar uit praktische overwegingen kun je ze natuurlijk ook gewoon in de braadpan tussen de overgebleven pittige vulling leggen. Druk de stelen weer op de paprika’s. Klaar en serveren!
Nu is deze hoeveelheid al geschikt voor een hele maaltijd voor twee personen. Maar wanneer je er pasta of rijst bij serveert heeft het zin om de 2 paprika’s door midden te snijden en ze te presenteren als gevulde ‘paprika schaaltjes’ voor 4 personen.
Wat blijft is dat men beducht moet zijn voor het ‘pittige’ van dit gerecht. Dus houd water, fris of een biertje bij de hand om te ‘blussen’.
Henri Bouillon
Dit recept is 1358 keer bekeken en is toegevoegd op 8 April 2008 .
Dit recept voor een hoofdgerecht komt oorspronkelijk uit Nederland.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

Heb je zelf een recept dat je met de hele wereld wilt delen? Stuur het dan naar Starfish and Coffee per email of brief, of voeg het direct via deze site toe.
speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is. Also available in English.
mascotte De mascotte van Starfish and Coffee is een adoptie kip!
De 9 populairste recepten:
Crunchy Rice 100
Kip Met Maiskoekjes 100
Kichri, Linzen In Rijst 100
Koninginnentaart 100
Beurstaart 100
Bärner Brood 100
Spagetti Pollo 100
SOJA-taart 100
Strawberry Shortcake 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Nu bij Lekkerhapje.nl
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
www.kookstrijd.nl
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten - nieuwste recept - RSS feed -