hoofdpagina - overzicht van alle recepten
Dit is een advertentie. |
|
Verse Sardientjes Recept Heerlijk sardientjes recept om van de zomer te maken, waarbij je je vrienden uitnodigt, gezellig aan tafel zit, stokbrood scheurt en dipt in het gerecht, uiteraard gecompanieerd met een ijskoude rose!
| De ingrediënten: een pond verse sardientjes
bloem
100 ml olijfolie
100 ml witte wijnazijn
100 ml witte wijn
100 ml water
12 teentjes knoflook
1 rode gedroogde chilipeper
1 theelepel chilipoeder
peper en zout naar smaak
1 laurierblad
| door: Catwoman " After a hard day at work, I love to use my animal-instinct to the fullest by torturing my prey and eating him up!! " klik hier voor alle recepten van deze chef | Bereidingswijze: Maak de sardientjes schoon. Haal ze door de bloem en bak ze in hete olie totdat ze goudbruin worden. Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier. Verhit de olie weer en voeg de chilipoeder, chilipeper en knoflook toe. Laat bakken totdat de knoflook goudbruin van kleur is. Haal de pan van het vuur en voeg laurierblad, wijnazijn, wijn, water en zout en peper toe. Breng alles aan de kook en laat het geheel 1 minuut zachtjes doorkoken.
Giet het vocht over de sardientjes en laat het geheel gedurende minimaal 2 uur op kamertemperatuur marineren.
Serveer op kamertemperatuur met stokbrood, een frisse salade en rose.
Eet smakelijk en zorg dat je de volgende dag vrij ben!!
Dit recept is 5361 keer bekeken en is toegevoegd op 29 Mei 2005 . Dit recept voor een hoofdgerecht komt oorspronkelijk uit Spanje.
Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.
|
|
|
Dit is een advertentie. |
|
Speel de
KOOK QUIZ
!
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish
and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
|
|
|
|
|
|
|
Overzicht:
|
|
|
|
|
|
|
|