Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Ossobuco Recept

De kans bestaat dat ossobuco het lekkerste is wat een mens kan maken. Het is dan ook niet zo heel erg verwonderlijk dat het recept voor ossobuco uit Italië komt. Het vlees in de Ossobuco is kalfsschenkel (een stuk dijbeen) en is niet echt goedkoop 13 euro/kilo, maar misschien komt dit ook omdat ik het bij de scharrelslager kocht. De Milanezen eten er risotto alla Milanese bij.

De ingrediënten:
Voor 4 personen:
1 grote bakpan.

1 kilo kalfsschenkel in 4 stukken van 2 cm hoog.
zout en peper.
4 eetlpels bloem.
60 gram boter.
4 teentjes knoflook.
3 kleine uien.
1 stuk wortel van 150 gram.
1 stuk selderij met blad.
1 kwart liter witte droge wijn.
3 theelepels tijm.
3 laurier bladeren.
500 gram vlees tomaten (of gewone).
1 kwart liter kalfs (of runder) bouillion.
1 citroen.
30 gram peterselie.


door: De Generaal

" Ik houd van machtige gerechten. "
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Snijd de volgende ingrediënten en bewaar ze apart van elkaar: 1 teentje knoflook, de ui, de selderij, de wortel (heel fijn, raspen is nog beter) en de tomaten.
Zout en peper beide zijde van de kalfsschenkel en bestrooi beide kanten met bloem.
Smelt de boter in de pan en voeg de gesneden knoflook toe. Bak in de boter de kalfsschenkel stukken aan beide kanten goudbruin (5 minuten per kant). In de meeste pannen zal het niet lukken de 4 stukken tegelijker tijd te bakken, doe dit dan na elkaar. Haal de stukken uit de pan en fruit nu in het overgebleven vet de ui, na een minuut gevolgd door de wortel en selderij.
Voeg nu de witte wijn toe (let op dit gaat stomen), samen met de gesneden tomaten, de laurier bladeren, de tijm en het vlees. Deksel op de pan 10 minuten laten sudderen en dan de kalfs of runder boullion toevoegen (zeef de mogelijke stukjes vlees die in de boullion zitten er uit en doe daar iets anders leuks mee).
Zorg ervoor dat het vlees grotendeels bedekt is door het vocht of door de groente. Laat dit alles met een deksel erop zo'n anderhalf uur sudderen. Wanneer het vlees met een vork van het bot is af te trekken dan is het goed.

Maak intussen de gremolata: Probeer van een citroen het gele schilletje eraf te schillen, neem zo weinig mogelijk wit mee, en snijd deze schil in hele kleine stukjes. Snijd de 3 teentjes knoflook en de peterselie fijn en voeg deze bij de citroenschil.

Schep voor het opdienen de gremolata door het vlees.


Dit recept is 58516 keer bekeken en is toegevoegd op 21 Januari 2005 .
Dit recept voor een hoofdgerecht komt oorspronkelijk uit Italië.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
De 9 populairste recepten:
Vlaflip 100
Emeralda Lily Cocktail 100
Malibu Cocktail Mocktail 100
Griekse Bonensalade 100
Kikkererwtensalade 100
Tiramisu 100
Kippensoep 100
Griekse Yoghurt 100
Appel-pecannoten-yoghurt 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten