Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Kip Uit De Oven Recept

Dit mag misschien niet, want dit is een copie van een recept uit een van de kookboeken van Tessa Kiros. Een godin in de keuken. Het heet "Kip uit de oven met aardappels, tijm, citroen en knoflook". Ik doe het dus toch...

Je hebt volgens het recpet een vuurvaste braadslee nodig, aangezien deze later op het fornuis moet worden geplaatst. Je kan de jus volgens mij ook overgieten in een pannetje en daarin de saus maken.

De ingrediŽnten:
1 kip van ongeveer 1,6 kilo
4 teentjes knoflook gepeld
10 takjes tijm
3 laurierblaadjes
1 kg aardappels geschild en in stukken
Sap van 2 citroenen
60 gram zachte boter
3 eetlepels koksroom

door: Franciscus

""
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Veeg de kip af met keukenpapier en leg deze met de borst naar beneden in een grote, vuurvaste braadslee. Bestrooi de holte van de kip met zout en stop er 3 takjes tijm, een laurierblaadje en een teentje knoflook in. Leg er de aardappels en de rest van de knoflook omheen en giet het citroensap erover. Wrijf het vel van de kip in met wat boter en verdeel de rest van de boter over de aardappels. Stop de rest van de takjes tijm onder de aardappels en strooi zout over de aardappels en de kip. Schenk 250 ml. water langs de rand van de braadslee. Braad de kip in ongeveer 1 uur mooi bruin, draai de kip om en schep de aardappels om. Schep de jus over de kip en de aardappels en bestrooi de kip met wat zout. Braad de kip nog ca. een half uur totdat deze goudbruin is en de sappen helder zijn. Schep de aardappels halverwege nog een keer voorzichtig om. Leg de kip op een grote schaal en verdeel de aardappels eromheen. Houd warm.

Zet de braadslee op het fornuis en verwarm de jus op een matig vuur. Roer de aanbaksels los met een houtel lepel. Voeg zo nodig 3 tot 4 el. water toe. Breng de jus aan de kook en kook hem iets in. Roer de room door de jus en klop tot een gladde jus. Schenk de jus over de kip en serveer meteen.


Dit recept is 15287 keer bekeken en is toegevoegd op 9 Maart 2008 .
Dit is een recept voor een hoofdgerecht.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

Heb je zelf een recept dat je met de hele wereld wilt delen? Stuur het dan naar Starfish and Coffee per email of brief, of voeg het direct via deze site toe.
speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is. Also available in English.
mascotte De mascotte van Starfish and Coffee is een adoptie kip!
De 9 populairste recepten:
Crunchy Rice 100
Kip Met Maiskoekjes 100
Kichri, Linzen In Rijst 100
Koninginnentaart 100
Beurstaart 100
Bšrner Brood 100
Spagetti Pollo 100
SOJA-taart 100
Strawberry Shortcake 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Nu bij Lekkerhapje.nl
Overzicht:
Amerika
BelgiŽ
Griekenland
India
ItaliŽ
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
www.kookstrijd.nl
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten - nieuwste recept - RSS feed -