hoofdpagina - overzicht van alle recepten
Dit is een advertentie. |
|
Carne De Vinho E Alhos Recept Dit Portugese recept (Vlees met wijn en knoflook) is afkomstig van J. een portugese raketgeleerde. Ik heb het vertaald in het Nederlands.
| De ingrediënten: Lees voor de hoeveelheden de bereidingswijze eerst door.
Varkensvlees.
Knoflook.
Witte droge wijn.
Wijnazijn (optioneel).
Zeezout met grote korrels (of gewoon zout).
Kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld peterselie en koriander.
| door: Raketgeleerde  " " klik hier voor alle recepten van deze chef | Bereidingswijze: Zo doe ik het:
- Ga naar de C1000 of de supermarkt van jouw keuze, hoop dat er varkensvlees in de aanbieding is en koop er een hele berg van.
- Voor elke kilo varkensvlees hak je een knoflook “hoofd”. (Een knoflook “hoofd” bestaat uit meerdere teentjes knoflook).
- Hak het vlees in, bij voorkeur grote vierkante, stukjes van 3 a 4 cm.
- Mix de knoflook en vlees in een kan (of pan of een groot genoeg blik), voeg zeezout toe (niet het normale poeder keukenzout, tenzij je helemaal geen zeezout kan vinden) en je eigen favoriete assortiment aan kruiden. Peterselie en koriander zijn goed genoeg; de knoflook en wijn stelen alle smaak, dus maak je geen zorgen over het veranderen van de smaak van het gerecht door een paar zwakke kruiden.
- Voeg wijn, azijn en water toe zodat het vlees bedekt is.
- Laat het een paar dagen in de kan zitten. Als je van plan bent het gerecht langer dan drie dagen te laten staan gebruik dan de verhouding 50% water 50% wijn. Als je van plan bent het de volgende dag te eten gebruik je geen water. Ik gebruik bijna nooit azijn, maar het kan er ook goed mee. Gebruik alleen wijnazijn en voeg het toe met een hoeveelheid van 5-10% van de water en wijn hoeveelheid.
- Bak het in een bakpan met een beetje olijfolie. Schenk de wijn-water-wijnazijn mix niet mee in de pan, het varkensvlees heeft als genoeg vocht in zich. Laat het bakken totdat de vloeistof dat uit het vlees komt opdroogt. Dan bak je het vlees nog een beetje meer om het vlees een beetje knapperig te maken aan de buitenkant.
Dat is ‘t.
J.
Dit recept is 1351 keer bekeken en is toegevoegd op 23 Februarie 2005 . Dit is een recept voor een hoofdgerecht.
Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.
|
|
|
Dit is een advertentie. |
|

Speel de
KOOK QUIZ
!
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish
and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
|
|
|
|
|
|
|
Overzicht:
|
|
|
|
|
|
|
|