Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Viscurry Uit Singapore Recept

Deze viscurry uit Singapore is zeer verrassend in de smaak! Zeker een aanrader als je indruk wil maken op een speciaal persoon. Het heeft een bereidingstijd van 1-1.5 uur, dit is dan ook zeker terug te proeven in het gerecht. Zorg dat je alle ingredienten van tevoren klaarlegt in de juiste hoeveelheden, dit voorkomt onnodig stress. Laat je verder niet afschikken door de ingredienten, dit zijn standaard ingredienten voor een aziatische toko. Dit gerecht is op vier personen afgestemd. Serveer het gerecht met nan-brood en een glas droge witte wijn.

De ingrediënten:
Voor de vis marinade:
500 gr stevige witte vis (zeewolf,zeebaars enz)
snufje zout
snufje cayenne peper
snufje gemalen kurkuma

De saus:
3 eetlepels olie
1 theelepel bruine mosterdzaadjes
1 theelepel hele komijnzaadjes
0.5 theelepel hele foeniegriekzaadjes
0.5 theelepel hele venkelzaadjes
20 gedroogde curryblaadjes
200 gram uien
6 knoflooktenen in stukjes gesneden
2 groene of rode pepers
2 theelepels gember in stukjes gesneden
blikje ontvelde tomaten, tomatensap apart bewaren, in stukjes gesneden
2 theelepels gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
4 theelepels gemalen venkel (optioneel)
0.5 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel cayennepeper
4 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels gezuiverde tamaridepaste
2 theelepels zout
400 ml cocosmelk (Aroy-D is een goed merk)
12 okrabonen ontdaan van kop en staart.

door: Catwoman

" After a hard day at work, I love to use my animal-instinct to the fullest by torturing my prey and eating him up!! "
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Marineer de vis met zout, cayennepeper en kurkuma en leg terug in de koelkast voor een uur of langer.
Begin ondertussen aan de saus.
Olie in de pan, gooi mosterdzaadjes en komijnzaadjes erbij. Als de mosterdzaadjes beginnen te poppen, voeg foeniegriekzaadjes en venkelzaadjes toe. Enkele seconden later curryblaadjes, uien, knoflook en pepers toevoegen. Twee minuten aanbakken. 4 eetlepels water toevoegen, gas lager zetten en vijf minuten laten sudderen. Hierna gember en tomaten toevoegen. Twee minuten laten sudderen. Dan gemalen koriander, gemalen komijn, gemalen venkel, kurkuma, cayennepeper en paprikapoeder toevoegen. 475 ml water met tamaride en zout toevoegen. 15 minuten met deksel op pan laten. Hierna cocosmelk toevoegen. Saus proeven, als het te zuur is, kan je de tomatensap van het blikje tomaten toevoegen naar smaak.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
De vis in een schaal doen met de saus eroverheen. Okra in de saus toevoegen. Schaal bedekken met folie en ongeveer 25 minuten bakken (afhankelijk van de vissoort) en af en toe de saus weer over de vis doen.
Hierna heb je vanzelf trek gekregen! en trouwens je buren ook! Het ruikt heerlijk.


Dit recept is 3854 keer bekeken en is toegevoegd op 31 Mei 2005 .
Dit is een recept voor een hoofdgerecht.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
De 9 populairste recepten:
Vlaflip 100
Emeralda Lily Cocktail 100
Malibu Cocktail Mocktail 100
Griekse Bonensalade 100
Kikkererwtensalade 100
Tiramisu 100
Kippensoep 100
Griekse Yoghurt 100
Appel-pecannoten-yoghurt 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten