Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Saltimbocca Alla Romana Recept

Saltimbocca alla romana is kalfsschnitzel met parmaham en salie.
Dat dit Italiaanse recept erg lekker is blijkt wel uit de letterlijke vertaling: “spring-in-de-mond op zijn Romeins”.
Bij de slager kwam ik te weten dat kalfsschnitzels dunne plakken kalfsbiefstuk zijn. Verder vertelde hij mij ook hoe je thuis schnitzels plat kan slaan. Leg de schnitzel tussen twee lagen plasticfolie en sla er voorzichtig op met een koekenpan.
De vraag wat je moet eten bij de saltimbocca’s heb ik beantwoord met een champignonsaus en pasta. Wil jij die niet laat dan de champignons, ui, tijm en truffelolie weg en gebruik slechts 1 dl droge witte wijn en 1 dl bouillon voor de saus.

De ingrediënten:
Voor 2 personen:

4 cocktail prikkers / satéstokjes.
Olijfolie

Voor de saltimbocca’s:
2 kalfsschnitzels van 100 gram (Vraag aan je slager of hij ze plat wil slaan. Kalfslappen kan ook, maar is minder lekker.)
Peper en zout.
2 plakken parmaham.
8 blaadjes salie (voor diegene die het verse kruiden pakket (salie, oregano, tijm, rozemarijn) kopen bij de Albert Heyn: salie is het kruid met het grootste blad)

Voor de saus:
1 kleine gesneden ui.
250 gram gesneden champignons.
2,5 dl droge witte wijn.
2,5 dl runderbouillon.
2 takjes tijm.
2 eetlepels truffel olie (kan ook zonder).
Maizena.

door: De Generaal

" Ik houd van machtige gerechten. "
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Bak de ui en de champignons en houd deze apart.
Zet water op voor de pasta.
Snijd elke “rechthoekige” schnitzel door midden zodat je twee “vierkante“ stukken krijgt. Doe dit ook met elke plak parmaham. Sla voorzichtig de schnitzels plat (zie boven de tip van de slager). Bestrooi de schnitzels aan beide zijde met peper en zout.
Leg nu op elk stukje schnitzel een stukje parmaham en daarboven op weer 2 blaadjes salie. Vouw nu de schnitzel stukjes om de parmaham en salie heen en zet dit alles vast met een cocktailprikker.
Je hebt nu vier U-vormige pakketjes met daarbinnen in de parmaham en salie, de saltimbocca’s.
Wentel de saltimbocca’s in het bloem, verwarm olie in een pan en leg daar de saltimbocca’s in.
Doe nu de pasta in het water en haal deze er uit wanneer het klaar is.
Draai de saltimbocca’s af en toe om. Na 8 a 10 minuten zijn ze goed. Haal ze uit de pan en bewaar ze op een warme plek.
Giet nu in dezelfde pan de witte wijn en de runderbouillon. Voeg hier de tijm, de champignons en ui en de truffelolie aan toe, laat dit even koken en bind de saus in.
Serveer de pasta, de saus, en de saltimbocca’s apart. Maar vergeet tijdens het eten zeker niet de saltimbocca’s af en toe in de saus te dopen.


Dit recept is 25675 keer bekeken en is toegevoegd op 17 Februarie 2005 .
Dit recept voor een hoofdgerecht komt oorspronkelijk uit Italië.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
De 9 populairste recepten:
Vlaflip 100
Emeralda Lily Cocktail 100
Malibu Cocktail Mocktail 100
Griekse Bonensalade 100
Kikkererwtensalade 100
Tiramisu 100
Kippensoep 100
Griekse Yoghurt 100
Appel-pecannoten-yoghurt 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten