hoofdpagina - overzicht van alle recepten
Dit is een advertentie. |
|
SOJA-taart Recept Deze taart smaakt precies als de ouderwetse kwarktaart van oma, maar is cholesterol en lactose arm!
| De ingrediënten: - halve liter Soja yoghurt (naturel)
- 1 theelepel olijfolie
- 6 blaadjes gelatine
- 6 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepel citroensap
- 12 lange vingers (om bodem te bedekken)
- 1 eetlepel sinaasappellikeur (voor de liefhebber)
- blikje mandarijntjes
- plastic (Tupperware) bakje, inhoud ongeveer 1 liter
- steelpan
- platic folie
| door: Speedy Rieky " Speedy houdt van snelle "speedy" gerechten met veel verse "Lombokse" ingredienten! Je kunt haar wakker maken voor een bord SPAGETTI! " klik hier voor alle recepten van deze chef | Bereidingswijze: - Laat de gelatine blaajes in een ruime kom koud water 5 minuten weken.
- Bestrijk de binnenkant van het plastic bakje met de olijfolie.
- Bedek de bodem van het plastic bakje met de lange vingers.
- Besprenkel de lange vingers met de sinaasappellikeur.
- Knijp de gelatine blaadjes een beetje uit en doe deze in een steelpannetje.
- Verwarm voorzichtig het pannetje en blijf roeren.
- Als de blaadjes gesmolten zijn haal je de pan snel van het vuur.
- Voeg nu de soja yoghurt, de abrikozenjam en het citroensap toe.
- Meng alles goed door elkaar en stort de massa voorzichtig op de lange vingers.
- Laat de massa (afgedekt met plastic folie) minimaal 2 uur opstijven.
- Draai nu met behulp van een bord het bakje om en laat het taartje voorzichtig op het bord glijden.
- Garneren met manderijntjes uit blik.
Smullen maar!
Dit recept is 3890 keer bekeken en is toegevoegd op 2 Mei 2007 . Dit recept voor gebak komt oorspronkelijk uit Nederland.
Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.
|
|
|
Dit is een advertentie. |
|
Speel de
KOOK QUIZ
!
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish
and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
|
|
|
|
|
|
|
Overzicht:
|
|
|
|
|
|
|
|