Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Kip-Prosciutto Recept

Onder de vijftig beste websites ter wereld bevonden zich ook twee recepten websites volgens Time magazine. Ik heb beide websites bekeken. Een van de twee had eigenlijk alleen maar mooie foto's over eten, de ander leek echt goede recepten te hebben, om dit uit te proberen heb ik het recept Kip Prosciutto geprobeerd. Wie niet bang is voor een paar extra calorieŽn (of onwetend) zal genieten van dit recept.

Ik heb de bereidings volgorde een beetje aangepast aan mijn wat langzamere handelingsnelheid.

Voor diegene die mijn kennis van het engels willen testen, hier staat het originele recept: Elise's simply recipes

De ingrediŽnten:
voor 4 personen:
4 kipfilets
peper
100 gram (room)boter
8 salie blaadjes
8 plakken prosciutto = (parma ham)
2 eieren
8 plakken fontina kaas (tot nu toe heb ik deze kaas nog niet kunnen bemachtigen, maar 8 halve plakken oude kaas is een goede vervanger)

voor de saus:
kwart liter witte wijn
1 eetlepel gesneden salie
peper, zout en citroen sap.

Pasta

door: De Generaal

"Ik houd van machtige gerechten."
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilets in de lengte richting doormidden, zodat je plattere stukken krijgt.
Leg de halve kipfilets tussen twee laagjes plastic folie op een bord en sla ze met een houten hamer of koekenpan totdat ze anderhalve centimeter dik zijn. Strooi peper over de kip.
Wikkel elke kipfilet in een plakje ham. Maar vouw de ham nog niet helemaal dicht (hier moet nog iets tussen).
Klop de twee eieren los in een kom.
Begin met het maken van de pasta.
Verwarm de grill voor.
Smelt de boter in de pan op een laag vuurtje. Zodra de boter begint te schuimen, leg je de 8 blaadjes salie erin. Laat de blaadjes er 2 minuutjes in liggen.
Haal de salie blaadjes eruit en leg ze op de kipfilets en vouw de ham dicht.
Zet het vuur onder de boter iets hoger en wacht tot de boter goed warm is (maar nog niet bruin is. Dit vind ik persoonlijk altijd lastig. Maar ik heb als olijfoliegebruiker ook niet zo veel ervaring).
Haal nu de pakketjes ham/kip/salie door het kommetje met de geklutste eieren en leg ze in de pan. Is je pan niet groot genoeg, doe het dan in fases. Twee minuten per kant zou genoeg moeten zijn om de kip gaar te krijgen.
Haal de pakketjes uit de pan, leg er een plakje kaas op en zet ze een minuutje onder de grill, zodat de kaas smelt.
De optionele saus kan je maken door de boter uit de pan te gieten in een kom. De wijn in de pan te doen en deze tot de helft te laten indampen.
Voeg de gesneden salie toe en de boter. Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje citroen sap.
Giet de saus over de pakketjes en de pasta.


Dit recept is 2663 keer bekeken en is toegevoegd op 31 Augustus 2006 .
Dit recept voor een hoofdgerecht komt oorspronkelijk uit ItaliŽ.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

Heb je zelf een recept dat je met de hele wereld wilt delen? Stuur het dan naar Starfish and Coffee per email of brief, of voeg het direct via deze site toe.
speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is. Also available in English.
mascotte De mascotte van Starfish and Coffee is een adoptie kip!
De 9 populairste recepten:
Crunchy Rice 100
Kip Met Maiskoekjes 100
Kichri, Linzen In Rijst 100
Koninginnentaart 100
Beurstaart 100
Bšrner Brood 100
Spagetti Pollo 100
SOJA-taart 100
Strawberry Shortcake 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Nu bij Lekkerhapje.nl
Overzicht:
Amerika
BelgiŽ
Griekenland
India
ItaliŽ
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
www.kookstrijd.nl
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten - nieuwste recept - RSS feed -