Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Cornbread - Maisbrood Recept

Lekker snel en heerlijk als bijgerecht, beste is meteen eten.

De ingrediënten:
- 1 kop maismeel [fijn of middelgrof]
- 2 EL basterdsuiker
- 1 kop bloem
- 2 TL bakpoeder
- 1/2 TL baksoda
- 1/2 TL zout
- 1 ei losgeklopt
- 2,5 dl karnemelk
- 60gr gesmolten boter

Een [vierkant] bakblik 20cm ingevet en bakpapier op de bodem

door: Stalbie

" Houd van alle keukens... maar vooral de Thaise; Indische en Amerikaanse. Ook de midden oosten gerechten zijn lekker. "
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op ongeveer 200º.
Doe de droge ingrediënten in een kom.
Meng in een andere kom de karnemelk; gesmolten boter en het losgeklopte ei goed door en giet het dan snel over de droge ingredienten en roer tot alles vochtig is.
Doe het dan over in het bakblik, maak het glad en bak het 20-25 minuten in de oven. Zet het dan op een rooster en laat wat afkoelen. In brokken snijden en serveren maar.

Note: Je kan checken of het maisbrood gaar is door er een breinaald te steken in het midden. Als het er droog uitkomt is het gaar.


Dit recept is 3939 keer bekeken en is toegevoegd op 25 Mei 2008 .
Dit recept voor een voorgerecht komt oorspronkelijk uit Amerika.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
De 9 populairste recepten:
Vlaflip 100
Emeralda Lily Cocktail 100
Malibu Cocktail Mocktail 100
Griekse Bonensalade 100
Kikkererwtensalade 100
Tiramisu 100
Kippensoep 100
Griekse Yoghurt 100
Appel-pecannoten-yoghurt 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten