Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

Broodje Bah Pau Recept

Dit recept heb ik 10 jr geleden van een vriendin gekregen, geen enkel broodje uit de winkel nog Toko kan er aan tippen!! Je hebt er wel een stoompan of Couscouspan voor nodig.

De ingrediënten:
ongeveer 14 broodjes:
1 Pak witbroodmix ( koopmans)
300 gr mager varkens gehakt, of halfom gehakt.
2 grote uien
2/3 teentjes knoflook
1 theelepel sambal
1 eetlepel suiker of
1 eetlepel hete chilisaus ( GoTan)
1 theelepel Laos
1 theelepel Ketoembar
1 eetlepel Ketjap Manis
zout naar smaak
1 eetlepel Maizena
Bakpapier in vierkantjes van ongeveer 15/15 cm geknipt.
Wat bloem om het aanrecht te bestuiven.

Voor de saus:
1 fles tomatenketchup
1 grote ui ( liefst een zoete)
2/3 teentjes knoflook
2/3 eetlepels hete chilisaus.
1/2 eetlepels olie

door: Marianna

" "
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Bereid het brooddeeg zoals aangegeven op de verpakking. Laat het rijzen onder een vochtige theedoek, daarna nog eens doorkneden en opnieuw laten rijzen, dan nog een derde keer kneden en rijzen (geeft een mooi resultaat!!)
Intussen de uien snipperen, de knoflook fijnsnijden en het gehakt tegelijk met de uien en de knoflook rul bakken. Alle kruiden toevoegen en even laten pruttelen, binden met de eetlepel maizena. Even proeven of de smaak goed is ( niet te flauw!!) Eventueel wat zout en extra sambal toevoegen. Gas uit en rustig beetje af laten koelen. Intussen het brooddeeg verdelen in 14 gelijke balletjes. Aanrecht met bloem bestuiven en de balletjes plat rollen met een deegroller of met water gevulde fles. De lapjes moeten ongeveer 12/14 cm doorsnede hebben. Op elk lapje een flinke lepel gehaktmengsel leggen, daarna dichtvouwen door de gehele buitenrand naar het midden te brengen en dichtdraaien. Omdraaien en op een velletje bakpapier leggen. Als ze allemaal klaar zijn even na laten rijzen onder een vochtige theedoek. Grote pan water opzetten met eventueel wat kruidenbouillontabletten en aan de kook brengen. Opzetpan erbovenop, 3 a 4 broodjes erin ( met het velletje papier anders plakt de hele boel vast) deksel op de pan en 15 minuten laten stomen. Broodjes eruit nemen en op een rooster onder theedoek af laten koelen. Zo alle broodjes stomen.

Voor de saus:
In een flinke steelpan de olie heet laten worden en daarin de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook zachtjes fruiten, totdat de ui glazig is, vuur laag zetten, fles ketchup erbij en de chilisaus,even zachtjes laten pruttelen.
Broodjes kunnen warm geserveerd worden door ze even te stomen in een stoompan, of in een plastic zakje te verwarmen in de magnetron. De saus is warm het lekkerst.



Dit recept is 1117 keer bekeken en is toegevoegd op 20 Oktober 2008 .

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
De 9 populairste recepten:
Vlaflip 100
Emeralda Lily Cocktail 100
Malibu Cocktail Mocktail 100
Griekse Bonensalade 100
Kikkererwtensalade 100
Tiramisu 100
Kippensoep 100
Griekse Yoghurt 100
Appel-pecannoten-yoghurt 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten