hoofdpagina - overzicht van alle recepten
Dit is een advertentie. |
|
Bobotie Recept Dit bobotie recept komt uit Zuid Afrika. Bobotie wordt gegeten met gele rijst en chutney.
| De ingrediënten: 2 uien
olie of boter
1 kg tartaar (of gehakt)
1 boterham
250 ml melk
2 eieren
1 eetlepel kerriepoeder
1,5 eetlepel suiker
1 rundvleesbouillonblokje
2 theelepel zout
0.5 theelepel peper
1.5 eetlepel kurkuma (=borrie)
2 eetlepel azijn of sap van 1 citroen
6 amandelen in kwartjes verdeeld
0.5 kopje (1 kopje = 250 ml) rozijnen
4 gedroogde citroenblaadjes of 4 laurierblaadjes of 1 geraspte citroen
3 eetlepels blatjang (=mango/perzikchutney)
| door: Silkebn " Hoe zoeter hoe lekkerder. " klik hier voor alle recepten van deze chef | Bereidingswijze: 1. verhit de oven op 180 graden.
2. Snij de uien fijn en fruit ze bruin in een pan met olie/boter. Voeg het vlees met bouillonblokje toe.
3. Week het brood in melk en druk de melk uit. Maak de brood fijn.
4. Meng alle bestanddelen bij elkaar behalve: 125 ml melk, 1 ei en citroenblaadjes/laurierblaadjes/geraspte citroen.
5. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Rol de citroenblaadjes/laurierblaadjes op in steek ze in het gerecht of strooi geraspte citroen
6. 45 minuten in de oven. Na een kwartier een mengsel van resterende melk 125 ml en 1 ei toevoegen.
7. Serveer met rijst en blatjang.
Dit recept is 2428 keer bekeken en is toegevoegd op 30 Juli 2007 . Dit is een recept voor een hoofdgerecht.
Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.
|
|
|
Dit is een advertentie. |
|
Speel de
KOOK QUIZ
!
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish
and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
|
|
|
|
|
|
|
Overzicht:
|
|
|
|
|
|
|
|