hoofdpagina - overzicht van alle recepten
Dit is een advertentie. |
|
Appeltaart Recept
Appeltaart (Santana - Sojataart)
De link tussen Santana appels en Soja is, dat beide vaak in verband worden gebracht als alternatief vervangingsproduct bij voedselintolerantie.
Wanneer er sprake is van een appelallergie zijn de Santana’s vaak wel zonder problemen te eten. En voor het verkrijgen van essentiële voedingsstoffen bij een lactose – intolerantie kunnen sojaproducten uitkomst bieden. Er is géén ‘wetenschappelijk verband’ tussen appelallergie en lactose-intolerantie. Als echter de kwaliteit van de darmflora vermindert, met het ouder worden of bij tijdelijke maag- en darmproblemen, vermindert de lactase productie.
Mensen nu, die allergisch reageren op appels hebben vaak ook last van ‘Berken- pollen- allergie’ en de daaraan gekoppelde intolerantie voor steenvruchten in het algemeen. De meeste ‘pitvruchten’ leveren voor deze mensen keel, maag of darm problemen op.
Maar, ook als je géén last hebt van een voedselintolerantie ‘mag’ je met dit recept, voor deze heerlijke Appeltaart, SantanaSojataart, aan de slag.
Over deze Santana – Sojataart
Het recept van deze Santana – Sojataart is vrij eenvoudig van samenstelling gehouden. Voor de vulling géén amandelen of abrikozenmoes, deze horen immers bij de familie van de steenvruchten. Maar ook kaneel en vanillesuiker zijn achterwege gelaten.
Het friszure van de Santana, ondersteund door de smaak van de citroenrasp, overheerst deze taart. De appeltaart heeft verder een knapperige vulling. De sojaproducten, die voor deze taart gebruikt zijn, laten zich even gemakkelijk als gewone koemelkproducten verwerken.
| De ingrediënten: 4 Santana appels
2 eetlepels citroenrasp
300 gram tarwebloem
150 gram suiker
150 gram soya boter
1 dl soya room
½ theelepel zout (snufje)
2 eieren
75 g krenten
2 eetlepels paneermeel
| door: Heinineke " " klik hier voor alle recepten van deze chef | Bereidingswijze: Rasp de citroenschil dun af.
Meng de bloem, 75 gram suiker en ½ theelepel zout.
De boter met messen tot aan kleine stukjes snijden.
Voeg nu de citroenrasp, de room en de eierdooiers toe en
meng alles met de handen tot een soepele deegbal.
Laat het deeg, afgedekt, circa 30 minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven ( 175 ºC ).
Vet nu een springvorm, 24 cm Ø, in.
Rol de helft van het deeg uit tot een ronde lap.
Bekleed de vorm met het deeg,
druk hierbij het deeg ook goed tegen de zijkant aan.
Bak de bekleding, taartbodem en zijkant, in 10 minuten voor.
Schil de appels en snij ze in schijfjes.
Meng de krenten met de rest van de suiker.
Rol de rest van het deeg uit en
snij er reepjes uit van 1 á 1,5 cm breed.
Strooi de paneermeel over de taartbodem.
Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in de vorm.
Strooi de krenten erover en
bedek het geheel met de deegreepjes.
Bestrijk het deeg met eiwit.
Bak de taart in circa 35 minuten gaar en goudbruin.
Test met een breinaald of satéprikker of de taart gaar is,
dit is het geval als de prikker droog blijft.
Laat de taart nog 10 minuten nagaren,
hierbij de oven wel uit zetten.
Dit recept is 3554 keer bekeken en is toegevoegd op 3 Januari 2008 . Dit recept voor gebak komt oorspronkelijk uit Nederland.
Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.
|
|
|
Dit is een advertentie. |
|
Speel de
KOOK QUIZ
!
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish
and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
|
|
|
|
|
|
|
Overzicht:
|
|
|
|
|
|
|
|