Starfish And Coffee
hoofdpagina - overzicht van alle recepten

3 Kleurigechocolademousse Recept



De ingrediënten:
voor 4 personen:

-250 gram mascarpone
-250 gram slagroom
-2 blaadjes gelantine
-50 gram basterdsuiker
-75 gram pure chocolade (gesmolten)
-75 gram melk chocolade (gesmolten)
-75 gram witte chocolade (gesmolten)


door: Shandoug

" "
klik hier voor alle recepten van deze chef
Bereidingswijze:
Week de gelantine in een steelpan met KOUD water.
Klop de mascarpone met de suiker glad. voeg de slagroom toe en klop dit mee tot het bijna stijf is. Haal de gelantine uit de pan giet het water weg en knijp de gelatine uit. Doe dit weer in de pan met 1 el water. Zet het op het vuur en roer met een spatel tot de gelantine is opgelost. Spatel de gelantine bij de slagroom. Verdeel het slagroom/mascarpone mengsel in 3 delen en spatel door elk deel een chocolade. Laat dit ongeveer 1/2 tot 1 uur in de koelkast opstijfen. haal het voor het opdienen er uit en maak er mooie bolletjes van met 2 lepels.
Geloof me dit is echt lekker.


Dit recept is 2554 keer bekeken en is toegevoegd op 16 September 2007 .
Dit recept voor een dessert komt oorspronkelijk uit Italië.

Klik hier voor een printer vriendelijke versie van dit recept.

speel de kook quiz!
Speel de KOOK QUIZ !
Test je kennis van koken en eten in deze grappige quiz van Starfish and Coffee, en ontdek wat jouw CulIQ (culinaire IQ) is.
De 9 populairste recepten:
Vlaflip 100
Emeralda Lily Cocktail 100
Malibu Cocktail Mocktail 100
Griekse Bonensalade 100
Kikkererwtensalade 100
Tiramisu 100
Kippensoep 100
Griekse Yoghurt 100
Appel-pecannoten-yoghurt 100
De 3 nieuwste recepten:
Sinaasappel Gembergranita
Henksetoetje
Kredietcrisis Kniepertjes
Overzicht:
Amerika
België
Griekenland
India
Italië
Nederland
Statenloos
Spanje
bijgerecht
c/mocktail
dessert
hoofdgerecht
voorgerecht
gebak
koekjes
Overig
soep
Interessante dingen:
Interessante links
hoofdpagina - alle recepten